Mesél Anya

Mesél Anya

Csigamese (Tábori levelek #3)

2018. április 20. - MesélAnya

Táborozó gyermekemnek kellett előzetesen levelet írnom úgy, hogy nem kerülhetett bele a "hiányzol" és hasonló könnyt fakasztó szavak, gondolatok, és egy kis oldalból állhatott. Mivel esténként olvasták fel nekik a leveleket, ezért én küldtem neki egy nagyon rövid esti mesét. :)

Kedves ...!

A táborban biztos már annyi minden történt veled, hogy mikor hazajössz, egész éjjel fent kell maradnunk, míg mindent elmesélsz. Itthon lassabban telik az idő, csigalassúsággal. Erről jut eszembe, mikor ma a boltba mentem, előjött két csiga a lépcsőknél, tudod, ahol meg szoktad menteni a kiscsigákat, ha eső van, nehogy eltapossák őket. 

Szóval, hallom, ahogy a két kis csiga a kövön beszélget.

„Jaj, nagyon köszönöm, hogy segítettél a kisfiamnak az iskolai matematikai példában. Nélküled nem sikerült volna a dolgozata tegnap.”, mondja az egyik.

A másik elpirulva megköszöni a kedves szavakat, majd hozzáteszi: „Ezt ne csak nekem köszönd. Én ma nem lehetnék itt, ha pár nappal ezelőtt nem történt volna valami.”

Rögtön aggódva kérdezi az első: „Miért, mi történt?”

„Emlékszel, milyen nagy vihar volt napokkal ezelőtt? Hogy még dörgött és villámlott is?”

„Emlékszem, persze!”

„Na, én arra gondoltam, hogy egy ilyen jó kis vihar után milyen jó lenne körbe nézni az udvarban. Kibújtam a házamból, és a jó csúszós úton elindultam ki a párkányra. Aztán egyszer csak továbbcsúsztam a kőre. Itt még nem is gondoltam semmire, de egyszer csak két emberláb jelent meg a lépcsők tetején, és ahogy közeledett felém, az egyik cipő talpa pont a házam mellett ért földet, majdnem összetaposott. Nagyon megijedtem. Elkezdtem visszafelé futni, a menedékbe. De hát, tudod, hogy mi csigák, hogy futunk?! ... Na, hát, én sem haladtam valami jól. Annyira ideges voltam az állandóan érkező emberek meg gyerekek miatt, hogy teljesen leizzadtam. Ekkor pillantottam meg a két kis kék cipős lábat, nem sokkal magam mellett, és egy kék szemű, barna hajú copfos kislány guggolt le mellém: <<Ne félj kis csiga, mondta, most megmentelek!>>, és visszarakott a göröngyös földkupacra. A szívem majd kiugrott a helyéről: Nagyon köszönöm!, kiáltottam utána, de nem hiszem, hogy értette, hiszen csiganyelven mondtam. Hát én neki köszönhetem az életem, és így a kisfiad neki is köszönheti, hogy sikerült a dolgozata az iskolában.”

Csillagom, szerintem ők Rólad beszélgettek, ugye?! Jó éjszakát! Puszilunk, Apa és Anya

csiga.jpg

(kép forrása: pixabay)

-------------------------------------------- x x x --------------------------------------------

Szerzői jognyilatkozat

A Mesél Anya blog üzemeltetője a weboldal bármely részének másolásával, terjesztésével, a benne megjelent adatok elektronikus tárolásával és feldolgozásával kapcsolatos minden jogot fenntart.
A meselanya.blog.hu weboldalon megjelent minden szerzői mű (videó, kép-fotó, hang, táblázat, grafika, cikk és szöveges tartalom) szerzői jogi védelem alatt állnak, azoknak - a személyes használatot meghaladó mértékű - bármilyen formában történő felhasználása kizárólag a szerző kifejezett erre vonatkozó írásos engedélyével tehető hozzáférhetővé, illetve másolható a nyilvánosság számára a sajtóban. Ez a nyilatkozat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 36.§ (2) bekezdésében foglaltak szerinti tiltó nyilatkozatnak minősül. 

1. Nem kell engedély az idézéshez. Az idézésnek azonban meg kell felelnie a vonatkozó törvények paragrafusainak. Idézés esetében – forrás megjelöléssel – kérünk rámutatni (link elhelyezése) a portál megfelelő oldalára.

2. A tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, de a tartalmi és formai alkotórészei közlési engedély esetén sem változtathatók meg és nem használhatók fel a honlap tartalmától eltérő célra.

3. Tilos a honlap tartalmát akár nyílt, akár zárt adatbázisba lementeni.

4. Tilos a honlap tartalmát kereskedelmi célra felhasználni, vagy azt kereskedelmi céllal terjeszteni.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a fentiekben részletezett feltételeitől eltérően és/vagy azokat sértően használt szerzői jogok, polgárjogi és büntetőjogi következményeket vonnak maguk után. 

A bejegyzés trackback címe:

https://meselanya.blog.hu/api/trackback/id/tr2713846368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása