Mesél Anya

Mesél Anya

A vidám kis muslica (Tábori levelek #5)

2018. április 22. - MesélAnya

Táborozó gyermekemnek kellett előzetesen levelet írnom úgy, hogy nem kerülhetett bele a "hiányzol" és hasonló könnyt fakasztó szavak, gondolatok, és egy kis oldalból állhatott. Mivel esténként olvasták fel nekik a leveleket, ezért én küldtem neki egy nagyon rövid esti mesét. :)

Kedves ...!

Biztosan jól érzed magad a táborban és rengeteg élménnyel gazdagodsz. Gondolom a táborban, kint az udvarban, sok kis bogarat láttál már, talán azzal a fekete kis muslicával is találkoztál, aki tegnap berepült hozzánk reggel. Olyan vidáman repkedett a fejem felett a barátjával, hogy felébredtem rá. Azt hitték alszom, de mikor leszálltak a kanapé támlájára, jól hallottam, miről beszélgetnek.

„Észrevetted, hogy mostanában mindenki veled akar repkedni meg játszani?”, kérdezte a barna kis bogár a fekete muslicát.

„Igen, nekem is feltűnt”, gondolkozott el a kis muslica, majd elnevette magát és folytatta: „de nem tudom, mi lehet az oka”.

„Talán a jó kedved.”, mutatott rá a kis barna. „Egy hete nagyon jókedvű vagy, állandóan csak mosolyogsz, korábban sokszor voltál komor és rossz hangulatú. Néha nem is lehetett szóba állni veled.”

„Ó, igen, lehet, hogy tényleg ez az oka”, ismerte el a kis fekete muslica, „Tudod történt valami pár napja.”, felcsillant a szeme, miközben mesélt: „Véletlenül berepültem egy sötétkék színű kocsiba. Akkor már ült benne egy anyuka, egy apuka és hátul két kislány. Az anyuka észrevett a szélvédőn és nagy hévvel el akart engem hesegetni a vadászmezőkre, amikor a nagyobbik, egy hosszú barna hajú, kék szemű kislány előrehajolt, meglátott és kedvesen felkiáltott: <<DE ANYA, micsoda gyönyörűűű kis bogár!!>> Erre az anyuka felnevetett és hagyta, hogy tovább szaladgáljak az autó belső szélvédőjén. Azóta minden reggel eszembe jut a kislány, és ez a történet: nemcsak, hogy megmentette az életem, de minden nap szépnek és gyönyörűnek érzem magam, mosolyogva indul a napom” – fejezte be a történetét a kis fekete muslica, majd útnak is indultak barna színű barátjával, kirepültek az erkélyajtón a kertbe a barátaikhoz.  

Csillagom, lehet, hogy a kis fekete muslica Rólad és Rólunk mesélt?!

Jó éjszakát! Puszilunk, Apa és Anya

family-1153126_960_720.jpg

(kép forrása: pixabay)

-------------------------------------------- x x x --------------------------------------------

Szerzői jognyilatkozat

A Mesél Anya blog üzemeltetője a weboldal bármely részének másolásával, terjesztésével, a benne megjelent adatok elektronikus tárolásával és feldolgozásával kapcsolatos minden jogot fenntart.
A meselanya.blog.hu weboldalon megjelent minden szerzői mű (videó, kép-fotó, hang, táblázat, grafika, cikk és szöveges tartalom) szerzői jogi védelem alatt állnak, azoknak - a személyes használatot meghaladó mértékű - bármilyen formában történő felhasználása kizárólag a szerző kifejezett erre vonatkozó írásos engedélyével tehető hozzáférhetővé, illetve másolható a nyilvánosság számára a sajtóban. Ez a nyilatkozat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 36.§ (2) bekezdésében foglaltak szerinti tiltó nyilatkozatnak minősül. 

1. Nem kell engedély az idézéshez. Az idézésnek azonban meg kell felelnie a vonatkozó törvények paragrafusainak. Idézés esetében – forrás megjelöléssel – kérünk rámutatni (link elhelyezése) a portál megfelelő oldalára.

2. A tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, de a tartalmi és formai alkotórészei közlési engedély esetén sem változtathatók meg és nem használhatók fel a honlap tartalmától eltérő célra.

3. Tilos a honlap tartalmát akár nyílt, akár zárt adatbázisba lementeni.

4. Tilos a honlap tartalmát kereskedelmi célra felhasználni, vagy azt kereskedelmi céllal terjeszteni.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a fentiekben részletezett feltételeitől eltérően és/vagy azokat sértően használt szerzői jogok, polgárjogi és büntetőjogi következményeket vonnak maguk után. 

A bejegyzés trackback címe:

https://meselanya.blog.hu/api/trackback/id/tr2913846410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása