Mesél Anya

A szomorú kis cinke története (Tábori levelek #2)

2018. április 18. - MesélAnya

Táborozó gyermekemnek kellett előzetesen levelet írnom úgy, hogy nem kerülhetett bele a "hiányzol" és hasonló könnyt fakasztó szavak, gondolatok, és egy kis oldalból állhatott. Mivel esténként olvasták fel nekik a leveleket, ezért én küldtem neki egy nagyon rövid esti mesét. :)

Kedves ....!

Biztosan eseménydús volt a második tábori napod is. Nagyon büszkék vagyunk Rád! Itthon csak annyi történt, hogy mikor az erkélyen teregettem, egy kis cinke repült a korlátra és vígan dalolászott. Olyan jó kedve volt, hogy el is nevettem magam. Ekkor mesélte el, hogy nem mindig volt ez így.

Ő egy nagyon szomorú kis cinke volt, mindig csak kesergett, meg pityergett, nem is nagyon voltak barátai, de annyira magának való volt, hogy ő ezt észre sem vette. Ám egy napon, amikor egy szép kis ház kertjében a tögyfa egyik ágán ücsörögött, egy kislányt vett észre, aki csendben rajzolgatott. Ha tíz papírost nem rajzolt tele, akkor egyet sem. A kész műalkotások ott hevertek körülötte a földön. A kis cinke közelebb szállt, hogy megnézze, mi van a papírokon, és érdeklődve látta, hogy a kislány cinkéket fest. Cinkéket tavasszal a barackfán, cinkéket ősszel a tölgyfán összebújva, cinkéket, ahogy fészket építenek, cinke anyát és cinke apát, akik a kis cinke tojások kikelését várják, cinke mamát, aki a kiscinkéket eteti, és még sorolhatnám.

A kis cinke persze rögtön magát kereste, és mikor meglátta, nagyon megrökönyödött, azt vette észre, hogy ő mindig egyedül van, hogy mindig szomorú, hogy sosem nyílik éneklésre a szája, hogy a kislány egyre kevesebb barátot fest mellé, míg végül egy sem maradt. Ezért a kis cinke elhatározta, hogy megváltozik, felkereste a régi barátait és elbeszélgetett velük.

Rájött, hogy az életben sokkal több szép dolog van, mint azt ő gondolta, ha a tavasz beköszönt, akkor kirügyeznek a fák, és felmelegszik a levegő, nyáron lehet a szőkőkutakban pancsolni, ősszel lehet a porban és az avarban hemperegni, télen pedig mindenféle magokat rejtenek a madáretetők.  A kis cinke innentől minden apróságban meglátta a szépet, és így az éneke és az élete is szép lett.

Jó éjszakát! Puszilunk, Apa és Anya

cinke.jpg

(Kép forrása: pixabay)

-------------------------------------------- x x x --------------------------------------------

Szerzői jognyilatkozat

A Mesél Anya blog üzemeltetője a weboldal bármely részének másolásával, terjesztésével, a benne megjelent adatok elektronikus tárolásával és feldolgozásával kapcsolatos minden jogot fenntart.
A meselanya.blog.hu weboldalon megjelent minden szerzői mű (videó, kép-fotó, hang, táblázat, grafika, cikk és szöveges tartalom) szerzői jogi védelem alatt állnak, azoknak - a személyes használatot meghaladó mértékű - bármilyen formában történő felhasználása kizárólag a szerző kifejezett erre vonatkozó írásos engedélyével tehető hozzáférhetővé, illetve másolható a nyilvánosság számára a sajtóban. Ez a nyilatkozat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 36.§ (2) bekezdésében foglaltak szerinti tiltó nyilatkozatnak minősül. 

1. Nem kell engedély az idézéshez. Az idézésnek azonban meg kell felelnie a vonatkozó törvények paragrafusainak. Idézés esetében – forrás megjelöléssel – kérünk rámutatni (link elhelyezése) a portál megfelelő oldalára.

2. A tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, de a tartalmi és formai alkotórészei közlési engedély esetén sem változtathatók meg és nem használhatók fel a honlap tartalmától eltérő célra.

3. Tilos a honlap tartalmát akár nyílt, akár zárt adatbázisba lementeni.

4. Tilos a honlap tartalmát kereskedelmi célra felhasználni, vagy azt kereskedelmi céllal terjeszteni.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a fentiekben részletezett feltételeitől eltérően és/vagy azokat sértően használt szerzői jogok, polgárjogi és büntetőjogi következményeket vonnak maguk után. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://meselanya.blog.hu/api/trackback/id/tr7213846338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.