Mesél Anya

A különböző szárnyú pillangó (Tábori levelek #4)

2018. április 21. - MesélAnya

Táborozó gyermekemnek kellett előzetesen levelet írnom úgy, hogy nem kerülhetett bele a "hiányzol" és hasonló könnyt fakasztó szavak, gondolatok, és egy kis oldalból állhatott. Mivel esténként olvasták fel nekik a leveleket, ezért én küldtem neki egy nagyon rövid esti mesét. :)

Kedves ...!

Nagyon büszkék vagyunk rád, hogy már ilyen ügyesen táborozol, biztosan nagyon izgalmas volt az első nap az utazással, a megérkezéssel és a közben átélt sok kalanddal. A kalandról jut eszembe, a minap az ujjamra szállt egy kis pillangó, képzeld, az egyik szárnya rózsaszín volt, a másik pedig égszínkék. Annyira elcsodálkozhattam, hogy észrevett, és beszélgetni kezdtünk. 

Elmesélte, hogy korábban mindkét szárnya a rózsaszín különböző árnyalataiban pompázott, talán a legszebb pillangó lehetett a világon, mindenki csodálta, folyton folyvást dicsérte szép színű szárnyait, de mégsem volt boldog.

Ezért egy nap elhatározta, hogy belevág élete kalandjába, szárnyra kapott és csak repült, repült mezők felett, virágos réteken át, míg egy napon nagyon elfáradt, és megpihent egy tó mellett sütkérező sárga tulipán kelyhében.

Egyszer csak hangos jajveszékelésre riadt fel, egy kis szitakötő menekült egy gonosz tündér elől, akinek varázspálcájából kék csóvák löveltek ki. A szitakötő sietségében nem figyelt, nekirepült a sárga tulipán szirmának, és a földre huppant. A gonosz tündér utolérte, varázspálcáját egyenesen a szitakötőre irányította és kimondta a varázsigét. Az utolsó pillanatban ugrott elő a virágból a pillangó, és rózsaszín szárnyával védelmezőn betakarta a szitakötőt. A kék csóva pont a pillangó bal szárnyát találta el, majd onnan visszapattanva megdermesztette a gonosz tündért.

A kis pillangó önfeláldozása megmentette a szitakötőt, és visszafordította a varázslatot, de a találat miatt a pillangó egyik szárnya örökre égszínkék lett. A szitakötő hálásan megköszönte a segítséget, és sajnálkozva nézegette a pillangó szárnyacskáit. A kis pillangót azonban nem zavarta, hogy az egyik szárnya kék, a másik rózsaszín, sőt boldogabb volt, mint valaha. Megértette, mi hiányzik az életéből és mi teszi őt boldoggá: ha segíthet másokon. 

Amikor éppen erről mesélt a kis pillangó nekem, az erkélyen megjelent mellette a kis szitakötő. Kiderült, hogy azóta barátok és együtt kalandoznak.

De ez már egy másik történet, most kívánunk Neked jó éjszakát! Puszilunk, Apa és Anya

pillango.jpg

(Kép forrása: pixabay)

-------------------------------------------- x x x --------------------------------------------

Szerzői jognyilatkozat

A Mesél Anya blog üzemeltetője a weboldal bármely részének másolásával, terjesztésével, a benne megjelent adatok elektronikus tárolásával és feldolgozásával kapcsolatos minden jogot fenntart.
A meselanya.blog.hu weboldalon megjelent minden szerzői mű (videó, kép-fotó, hang, táblázat, grafika, cikk és szöveges tartalom) szerzői jogi védelem alatt állnak, azoknak - a személyes használatot meghaladó mértékű - bármilyen formában történő felhasználása kizárólag a szerző kifejezett erre vonatkozó írásos engedélyével tehető hozzáférhetővé, illetve másolható a nyilvánosság számára a sajtóban. Ez a nyilatkozat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 36.§ (2) bekezdésében foglaltak szerinti tiltó nyilatkozatnak minősül. 

1. Nem kell engedély az idézéshez. Az idézésnek azonban meg kell felelnie a vonatkozó törvények paragrafusainak. Idézés esetében – forrás megjelöléssel – kérünk rámutatni (link elhelyezése) a portál megfelelő oldalára.

2. A tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, de a tartalmi és formai alkotórészei közlési engedély esetén sem változtathatók meg és nem használhatók fel a honlap tartalmától eltérő célra.

3. Tilos a honlap tartalmát akár nyílt, akár zárt adatbázisba lementeni.

4. Tilos a honlap tartalmát kereskedelmi célra felhasználni, vagy azt kereskedelmi céllal terjeszteni.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a fentiekben részletezett feltételeitől eltérően és/vagy azokat sértően használt szerzői jogok, polgárjogi és büntetőjogi következményeket vonnak maguk után. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://meselanya.blog.hu/api/trackback/id/tr4413846384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.