Mesél Anya

Mesél Anya

Tücsök mese 2. rész (Tábori levelek #8)

2018. július 03. - MesélAnya

Táborozó gyermekemnek kellett előzetesen levelet írnom úgy, hogy nem kerülhetett bele a "hiányzol" és hasonló könnyt fakasztó szavak, gondolatok, és egy kis oldalból állhatott. Mivel nem mentek az üres szavak, és esténként olvasták fel nekik a leveleket, ezért én küldtem neki egy esti mesét. :)

1. rész ITT

Kedves ...!

Már a második napod töltöd a táborban, biztosan nagyon izgalmas lehet, tele élménnyel, alig várjuk, hogy elmeséld. Pont ilyen izgatott volt a kis tücsök, hogy másnap a kislánnyal a mezőre indul, amennyire Te voltál a táborba induláskor.

Nagyon jól aludt a kislány ágya melletti kis szekrényen a kézzel festett, szép szelencében. Mikor felébredt és kinyújtóztatta lábait és szárnyait, a kislány már figyelte. „Jó reggelt!”, dudorászott neki, és a kis tücsök visszaciripelt rá. „Van egy rossz hírem”, komorodott el a kislány, „esik az eső. Így nem tudunk kimenni a mezőre, anya nem enged, mert megfázhatok, és ilyen esőben a szüleidet sem találnánk meg.” A kis tücsök elszomorodott. „De ahogy kisüt a nap, elindulunk!”, próbálta felvidítani a kislány, miközben hosszú haját két copfba fogta, „és addig játszhatunk, amennyit csak akarsz! Gyere, megmutatom a házat, te pedig mesélj a családodról! Mit esznek a szöcskék? Hol élnek? Hány testvéred van? Hogy néz ki anyukád? És apukád? Miről szoktál énekelni esténként?” A kislány nem fogyott ki a kérdésekből, pedig a tücsök három nap és három éjszaka maradt a házban, mert az eső nem akart elállni. Nagyon jól érezte magát, sokat játszottak, rajzoltak, színeztek, festettek, és rengeteget beszélgettek. A kislány szobája tele lett tücsökről szóló rajzokkal, tücsök láb és szárny lenyomatokkal. Ebben a pár napban elválaszthatatlan barátok lettek.

Negyednapra kisütött a napocska, reggel az ablakon keresztül a napsugarak megcsiklandozták a kislány orrát, és finoman megmelengették a tücsök szárnyát. Mindkettőjük szeme egyszerre pattant ki és nagyot sikkantottak, -- persze a tücsöknél ez inkább hangos ciripelésnek tetszett. A kislány azonnal felöltözött, csizmát húzott és felkapott egy mellényt, a tücsök beleugrott a szelencébe, a kislány felkapta, bedugta a mellényzsebébe, és már szaladt is ki a házból a mezőre. Csak futott, futott és futott. De merre is? Azt nem tudták. De már annyit mesélt a kis tücsök arról, hogy néz ki, ahol laknak, hogy a kislány a megérzéseire hallgatott. Elfutott egy hatalmas tölgyfáig, majd jobbra fordult a patak irányába, egészen a margaréta mezőig. Ott emelkedett egy kisebb domb, arra felszaladt, leült és kivette a kis szelencét a mellényéből. „Nézd csak kis tücsök! Ismerős ez a táj?” A kis tücsök boldogan ciripelt, ismerősnek, ismerős volt a táj, de nem tudta mennyire messze van az otthona, nézett jobbra, nézett balra, és egyre jobban elszorult a szíve, lehet, hogy mégsem talál haza? „Ne aggódj, biztosan megtaláljuk, gyere, ugorj a tenyerembe, nézzünk körül itt a környéken.” A kis tücsök a kislány tenyerébe ugrott és körbe járták a kis dombot, elsétáltak egészen a patakig, majd vissza a nagy tölgyfáig, de egy tücsköt sem találtak. A kis tücsök némán ült a kislány tenyerén. A kislány elgondolkodva nézett rá. „Holnap megint eljövünk, ígérem, gyere velem most vissza, nem akarlak itt hagyni, nehogy bajod essen.” A kis tücsök bemászott a szelencébe, a kislány a mellényzsebébe csúsztatta és elindultak hazafelé.

Megint nagyon elszaladt az idő, de ígérem, holnap befejezem a kis tücsök történetét. Jó éjszakát!

Puszilunk, Apa és Anya!

naplemente-a-mezon-tul_-hazak_-leviragzott-pitypang-237048.jpg

(Kép forrása: depositphotos.com)

-------------------------------------------- x x x --------------------------------------------

Szerzői jognyilatkozat

A Mesél Anya blog üzemeltetője a weboldal bármely részének másolásával, terjesztésével, a benne megjelent adatok elektronikus tárolásával és feldolgozásával kapcsolatos minden jogot fenntart.
A meselanya.blog.hu weboldalon megjelent minden szerzői mű (videó, kép-fotó, hang, táblázat, grafika, cikk és szöveges tartalom) szerzői jogi védelem alatt állnak, azoknak - a személyes használatot meghaladó mértékű - bármilyen formában történő felhasználása kizárólag a szerző kifejezett erre vonatkozó írásos engedélyével tehető hozzáférhetővé, illetve másolható a nyilvánosság számára a sajtóban. Ez a nyilatkozat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 36.§ (2) bekezdésében foglaltak szerinti tiltó nyilatkozatnak minősül. 

1. Nem kell engedély az idézéshez. Az idézésnek azonban meg kell felelnie a vonatkozó törvények paragrafusainak. Idézés esetében – forrás megjelöléssel – kérünk rámutatni (link elhelyezése) a portál megfelelő oldalára.

2. A tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, de a tartalmi és formai alkotórészei közlési engedély esetén sem változtathatók meg és nem használhatók fel a honlap tartalmától eltérő célra.

3. Tilos a honlap tartalmát akár nyílt, akár zárt adatbázisba lementeni.

4. Tilos a honlap tartalmát kereskedelmi célra felhasználni, vagy azt kereskedelmi céllal terjeszteni.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a fentiekben részletezett feltételeitől eltérően és/vagy azokat sértően használt szerzői jogok, polgárjogi és büntetőjogi következményeket vonnak maguk után. 

A bejegyzés trackback címe:

https://meselanya.blog.hu/api/trackback/id/tr614090299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása