Mesél Anya

Mesél Anya

A pöttytelen katica története (Tábori levelek #1)

2018. április 17. - MesélAnya

Táborozó gyermekemnek kellett előzetesen levelet írnom úgy, hogy nem kerülhetett bele a "hiányzol" és hasonló könnyt fakasztó szavak, gondolatok, és egy kis oldalból állhatott. Mivel esténként olvasták fel nekik a leveleket, ezért én küldtem neki egy nagyon rövid esti mesét. :)

Kedves ....!

Biztosan izgalmasan telt az első napod, és sokat játszottál. Itthon kicsit unalmasabban telik az idő, de azért történt mégis valami. Képzeld el, hogy egy kis katica szállt arra a paradicsompalántára, amelyiket Te segítettél beültetni a cserépbe Apával. Beszédbe elegyedtünk, és elmesélte, hogy kicsiként egy pötty sem volt a hátán.

Kis piros katicaként született. Kérdezgette is anyukáját, hogy neki miért nincsenek pöttyei, és az anyukája megnyugtatta, hogy ne aggódjon, biztos neki is lesznek idővel. Teltek múltak a hetek, a kis katica óvodás lett, majd iskolás, végül az egyetemet is kijárta, de a hátán továbbra sem jelentek meg a fekete pöttyök. Ekkor úgy döntött elindul világot látni, és felkeresi a Mindenttudó Tündért. Anyukája csomagolt neki hamuba sült pogácsát és friss harmatvizet. 7 nap és 7 éjszaka repült, míg a gyémánt tóhoz ért, ahol a tündér lakott.

Útja nagyon kalandos volt: először találkozott egy sünivel, akinek a lába beszorult egy csapdába, de szerencsére tudott rajta segíteni, kiszabadította. A második napon jutott el a kerek erdőbe, ahol egy medve üvöltésére ébredt; kiderült, hogy a medve fogába málnaszem ragadt, a kis katica megtisztította, és a medvének azóta kutya baja. A harmadik napon a nagy esőben egy hangya majdnem a patakba esett, de a kis katica éppen időben kapta el, megmentette az életét. A negyedik napon egy kutyával találkozott, aki egy cicával veszekedett egy tál finom tejecskén, de a kis katica megbékítette őket, és azóta a kutya és a cica a legjobb barátok. Az ötödik napon egy szomorú anyókát vidított fel csodálatos táncával. A hatodik napon odaadta a hamuban sült pogácsáját egy elgyengült éhező tücsöknek.

A hetedik napon elérte a gyémánt tavat, és miközben a Mindenttudó Tündért kereste, az egyik fa alatt egy kismadár sírását hallotta meg a földön, a pici kiesett a fészekből, a katica rögtön botocskát ragadott, és visszasegítette. És ebben a pillanatban a kismadár tündérré változott, és azt mondta: „Tudom ám, kis katica, hogy miért jöttél hozzám, és megismertelek utad során: Neked aranyszíved van. Nézz csak a hátadra! Te nem is sejtetted, de minden egyes jó cselekedeteddel egy pöttyöt kaptál a szárnyadra. Mostanra pontosan…”- és a tündér a katica szárnyára nézett.

„7 pöttyöm van!” – kiáltott fel a katica, és azóta is boldogan repked a hét pettyes szárnyaival erdőn, mezőn, réteken át.

Jó éjszakát! Puszilunk, ...

 autumn-1816809_960_720.jpg

Kép forrása: pixabay

-------------------------------------------- x x x --------------------------------------------

Szerzői jognyilatkozat

A Mesél Anya blog üzemeltetője a weboldal bármely részének másolásával, terjesztésével, a benne megjelent adatok elektronikus tárolásával és feldolgozásával kapcsolatos minden jogot fenntart.
A meselanya.blog.hu weboldalon megjelent minden szerzői mű (videó, kép-fotó, hang, táblázat, grafika, cikk és szöveges tartalom) szerzői jogi védelem alatt állnak, azoknak - a személyes használatot meghaladó mértékű - bármilyen formában történő felhasználása kizárólag a szerző kifejezett erre vonatkozó írásos engedélyével tehető hozzáférhetővé, illetve másolható a nyilvánosság számára a sajtóban. Ez a nyilatkozat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 36.§ (2) bekezdésében foglaltak szerinti tiltó nyilatkozatnak minősül. 

1. Nem kell engedély az idézéshez. Az idézésnek azonban meg kell felelnie a vonatkozó törvények paragrafusainak. Idézés esetében – forrás megjelöléssel – kérünk rámutatni (link elhelyezése) a portál megfelelő oldalára.

2. A tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, de a tartalmi és formai alkotórészei közlési engedély esetén sem változtathatók meg és nem használhatók fel a honlap tartalmától eltérő célra.

3. Tilos a honlap tartalmát akár nyílt, akár zárt adatbázisba lementeni.

4. Tilos a honlap tartalmát kereskedelmi célra felhasználni, vagy azt kereskedelmi céllal terjeszteni.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a fentiekben részletezett feltételeitől eltérően és/vagy azokat sértően használt szerzői jogok, polgárjogi és büntetőjogi következményeket vonnak maguk után. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://meselanya.blog.hu/api/trackback/id/tr2113845270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása