Mesél Anya

Mesél Anya

Tücsök mese 1. rész (Tábori levelek #7)

2018. június 27. - MesélAnya

Táborozó gyermekemnek kellett előzetesen levelet írnom úgy, hogy nem kerülhetett bele a "hiányzol" és hasonló könnyt fakasztó szavak, gondolatok, és egy kis oldalból állhatott. Mivel nem mentek az üres szavak, és esténként olvasták fel nekik a leveleket, ezért én küldtem neki egy esti mesét. :)

Kedves ...!

Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy telt az első napod. Fotózz le mindent a szemeddel, tudod, hogy el tudd nekünk is mesélni, miket láttál, mit csináltál. Erről jut eszembe, én is lefotóztam így ma Neked valamit: este kiültem egy kicsit a kertbe, és már megint olyan hangosan ciripeltek a tücskök, ott ücsörögtem a lépcsőn, amikor egyszerre csak odaugrott hozzám egy nagyobbacska tücsök koma. Ott ciripelt a lábamnál, és képzeld el, nem ijedtem meg tőle, még fel sem ugrottam, hanem hagytam, hadd mondja a magáét a papucsom mellett. Még el is mosolyodtam, és ekkor hirtelen megértettem, hogy mit mesél:

Mivel gyönyörű hangja volt, ezért már egészen kicsi korában kimehetett esténként az anyukájával és az apukájával ciripelni. Persze nem maradhatott fent sokáig, nem énekelhetett olyan sokáig, mint a szülei, de azért nagyon boldog volt, hogy ő már kijárhat a mezőre a nagyokkal zenélni. Napról napra magabiztosabb lett, és egyre szebben húzta a nótát, öröm volt hallgatni. A szülei is nagyon büszkék voltak rá, ennek ellenére azért minden este időben lefektették az ágyába, még akkor is, amikor az idősebb tücskök hajnalig húzták a mezőn. A kis tücsök nagyon szeretett volna velük zenélni, ezért egyik éjjel kiszökött a nagyokhoz. Úgy ciripelt, mint még sohasem, a többiek is csak ámultak, milyen szépen zenél pici termete ellenére. Igen ám, de ahogy megpirkadt az ég alja, mozgás indult meg a mezőn, emberek jöttek és a tücskök riadtan ugrottak szanaszét. Senki nem figyelt a kis tücsökre, mindenki csak a saját bőrét mentette. A kis tücsök próbált megkapaszkodni egy magas fűszálban, de hirtelen elsöpörte egy barna nadrág és vitte messze, messze a mezőtől, egészen egy piros tetős házacskáig. A kis tücsök ott csücsült reszketve a nadrágszárban, még akkor is, amikor az ember belépett az ajtón és megállt a nappaliban, hogy megölelje feleségét és gyermekeit. Még akkor is ott pihegett, amikor a család már reggelizett, hallgatta a hangokat, a vidám beszélgetést, és egyszer csak elnyomta az álom. Késő este volt, mikor felkelt, a nadrág már egy széken pihent, ő pedig kiugrott a szárából. Nem tudta, hol lehet, felugrott az ablakba, kinézett a csillagos égboltra, és bús nótába kezdett. A ciripelésre felébredt egy 7 éves forma kislány, és míg a kis tücsök csak zenélt és zenélt, ő közelebb lépkedett hozzá. „Miért búsulsz ennyire?”, kérdezte hirtelen, és a kis tücsök nagyot ugrott ijedtében. De utána megnyugodott, mert látta, hogy a kislány nem akarja bántani, és újra ciripelésbe kezdett. És láss csodát, a kislány megértette, mit akar mondani. „Elvesztetted a szüleidet?”, kérdezte nagy kerek szemekkel. „Kint a mezőn?”, és kinézett az ablakon. „Holnap megkeressük őket jó!?”. A kis tücsök bólogatott és már fülig ért a szája, a ciripelése is megváltozott. „Várj meg itt!”, mondta a kislány, majd elszaladt a szobájába, és futva jött vissza, egy kis szelencét tartott a kezében. „Mássz be ide, itt kényelmesen tudsz majd aludni. Beviszlek a szobámba” – nyugtatta meg.

Kicsim, most látom, hogy elment az idő, holnap elmesélem, hogy folytatódik a kis tücsök története. Szép estét Neked!

Puszilunk, Apa és Anya

green-grasshopper-2253977_960_720.jpg

 

(Kép forrása: pixabay)

-------------------------------------------- x x x --------------------------------------------

Szerzői jognyilatkozat

A Mesél Anya blog üzemeltetője a weboldal bármely részének másolásával, terjesztésével, a benne megjelent adatok elektronikus tárolásával és feldolgozásával kapcsolatos minden jogot fenntart.
A meselanya.blog.hu weboldalon megjelent minden szerzői mű (videó, kép-fotó, hang, táblázat, grafika, cikk és szöveges tartalom) szerzői jogi védelem alatt állnak, azoknak - a személyes használatot meghaladó mértékű - bármilyen formában történő felhasználása kizárólag a szerző kifejezett erre vonatkozó írásos engedélyével tehető hozzáférhetővé, illetve másolható a nyilvánosság számára a sajtóban. Ez a nyilatkozat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 36.§ (2) bekezdésében foglaltak szerinti tiltó nyilatkozatnak minősül. 

1. Nem kell engedély az idézéshez. Az idézésnek azonban meg kell felelnie a vonatkozó törvények paragrafusainak. Idézés esetében – forrás megjelöléssel – kérünk rámutatni (link elhelyezése) a portál megfelelő oldalára.

2. A tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, de a tartalmi és formai alkotórészei közlési engedély esetén sem változtathatók meg és nem használhatók fel a honlap tartalmától eltérő célra.

3. Tilos a honlap tartalmát akár nyílt, akár zárt adatbázisba lementeni.

4. Tilos a honlap tartalmát kereskedelmi célra felhasználni, vagy azt kereskedelmi céllal terjeszteni.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a fentiekben részletezett feltételeitől eltérően és/vagy azokat sértően használt szerzői jogok, polgárjogi és büntetőjogi következményeket vonnak maguk után. 

A bejegyzés trackback címe:

https://meselanya.blog.hu/api/trackback/id/tr8414076639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása