Mesél Anya

Mesél Anya

A kisvirág, aki világot akart látni (Tábori levelek #6)

2018. április 23. - MesélAnya

Táborozó gyermekemnek kellett előzetesen levelet írnom úgy, hogy nem kerülhetett bele a "hiányzol" és hasonló könnyt fakasztó szavak, gondolatok, és egy kis oldalból állhatott. Mivel esténként olvasták fel nekik a leveleket, ezért én küldtem neki egy nagyon rövid esti mesét. :)

Kedves ...!

Elérkezett a harmadik este, már olyan sok izgalmas kalandba lehetett részed a táborban, hogy talán több nap is lesz, mire mindet elmeséled. Milyen jó nekünk embereknek, hogy utazhatunk és világot láthatunk, új városokat, helyeket ismerhetünk meg. Nem is gondolnád, de tegnap este, mikor kiültem az erkélyre, egy kis szöcske ciripelt az udvarunkban, nagyon érdekes történetet mesélt el. 

Múlt hét pénteken a pataknál zenélt a vadvirágoknak, és vidám fecsegésüket hallgatta, mikor arra lett figyelmes, hogy az egyik kisvirág nem vesz részt a beszélgetésben, csak szomorúan sóhajtozik. Pedig nagyon szép virág volt, sok apró fehér szirommal, mintha több kis pici fehér virágból álló csokor lenne.

Felugrott a levelére és megszólította: „Miért keseregsz szép kis virág, miért sóhajtozol oly nagyon?”

A kis virágnak jól esett, hogy a szöcske szóba állt vele és a bajáról kérdezte: „Azért fáj az én szívem, mert a dalodról eszembe jutott, hogy én sosem láthatok világot, én itt élek, a patak partján, a pipacsok, búzavirágok, gólyahírek és tölcsérvirágok között, minden nap ugyanazt látom, és innen egy tapodtat sem mozdulhatok.”

A szöcske nagyon megsajnálta a kisvirágot, ezért aznap éjjel a levelén aludt. Másnap kiskutyák lihegésére és emberi szavakra ébredt. Izgatott lábdobogás remegtette meg a kisvirág levelét és szirmait. Valaki virágot gyűjtött, pipacsot, búzavirágot, gólyahírt, búzafüvet… És egyszer csak egy lila sapkás kislány állt meg a fehér virág mellett a töltésen, és szépen, finoman letépte, hogy a csokrába helyezze. A kis virág még sosem volt olyan boldog, csak mosolygott és mosolygott, a szárát nyújtogatta, világot látott. Figyelte a vidám, barna hajú, kék szemű kislányt és próbálta kitalálni hová mennek. A szöcske pedig, aki utolsó pillanatban ugrott le a virág leveléről, integetésképpen megemelte a kalapját a kisvirág felé, jó utat kívánt neki, és élete legjobb kalandját.

Csillagom, szerintem ez az a kisvirág, akit Te szedtél le szombaton a patak partján a csokrodba, ugye?!

Jó éjszakát! Puszilunk, Apa és Anya

picking-flowers-2432972_340.jpg

(Kép forrása: pixabay)

-------------------------------------------- x x x --------------------------------------------

Szerzői jognyilatkozat

A Mesél Anya blog üzemeltetője a weboldal bármely részének másolásával, terjesztésével, a benne megjelent adatok elektronikus tárolásával és feldolgozásával kapcsolatos minden jogot fenntart.
A meselanya.blog.hu weboldalon megjelent minden szerzői mű (videó, kép-fotó, hang, táblázat, grafika, cikk és szöveges tartalom) szerzői jogi védelem alatt állnak, azoknak - a személyes használatot meghaladó mértékű - bármilyen formában történő felhasználása kizárólag a szerző kifejezett erre vonatkozó írásos engedélyével tehető hozzáférhetővé, illetve másolható a nyilvánosság számára a sajtóban. Ez a nyilatkozat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 36.§ (2) bekezdésében foglaltak szerinti tiltó nyilatkozatnak minősül. 

1. Nem kell engedély az idézéshez. Az idézésnek azonban meg kell felelnie a vonatkozó törvények paragrafusainak. Idézés esetében – forrás megjelöléssel – kérünk rámutatni (link elhelyezése) a portál megfelelő oldalára.

2. A tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, de a tartalmi és formai alkotórészei közlési engedély esetén sem változtathatók meg és nem használhatók fel a honlap tartalmától eltérő célra.

3. Tilos a honlap tartalmát akár nyílt, akár zárt adatbázisba lementeni.

4. Tilos a honlap tartalmát kereskedelmi célra felhasználni, vagy azt kereskedelmi céllal terjeszteni.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a fentiekben részletezett feltételeitől eltérően és/vagy azokat sértően használt szerzői jogok, polgárjogi és büntetőjogi következményeket vonnak maguk után. 

A bejegyzés trackback címe:

https://meselanya.blog.hu/api/trackback/id/tr2113846440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása