Mesél Anya

Mesél Anya

Tücsök mese 3. befejező rész (Tábori levelek #9)

2018. július 05. - MesélAnya

Táborozó gyermekemnek kellett előzetesen levelet írnom úgy, hogy nem kerülhetett bele a "hiányzol" és hasonló könnyt fakasztó szavak, gondolatok, és egy kis oldalból állhatott. Mivel nem mentek az üres szavak, és esténként olvasták fel nekik a leveleket, ezért én küldtem neki egy esti mesét. :)

1. rész (első este): ITT

2. rész (második este): ITT

3. rész, utolsó tábori este:

Kedves ...!

Már rengeteg minden történhetett veled, reméljük, sok mindenre fogsz emlékezni, és nem is alszunk, annyit fogsz mesélni! Mint a kis tücsök, amikor hazatalált, napokig mesélt a szüleinek. De megígértem, hogy befejezem a történetet, ezért rögtön bele is vágok.

A kis tücsök és a kislány, mikor a piros cseréptetős házhoz értek, leültek a verendára, és elcsigázva nézték a naplementét. A kis tücsök el sem tudta képzelni, hogyan fog valaha is hazatalálni, látni fogja-e még valaha a szüleit. Belefúrta magát a kislány tenyerébe, annyira összekuporodott, hogy szinte elveszett benne. Egyszer csak a kislány felsikkantott: „Jaj, de buták vagyunk! Hiszen Ti este ciripeltek a leghangosabban!” A kislány belerakta a kis tücsköt a szelencébe és a kezébe vette a pokrócot „Mindjárt lemegy a nap. Odamegyünk a dombhoz, leterítjük a pokrócot, csöndben maradunk, és megvárjuk, amíg előjönnek a tücskök.”, magyarázta, „Biztosan köztük lesznek a szüleid is!” A kis tücsökbe megint visszatért a remény, ez az ötlet beválhat! Örömében hatalmasat ugrott, egyenesen bele a kislány mellényzsebébe, onnan kandikált ki, miközben a kislány újra nekivágott az útnak a nagy tölgyfáig, a patak felé, egyenesen a margaréta mezőig. Mire odaértek a kis dombhoz, a nap a látóhatárhoz ért, és már csak álmosan integetett nekik. A kislány leterítette a pokrócot, ráheveredett és a sötétkékbe boruló égboltot figyelte, a kis tücsök felszökkent a mellkasára és onnan figyelte. Egyre csöndesebb lett a táj, még a szél sem suttogott.

És egyszer csak felhangzott! Balról. Cirip-cirip. Majd jobbról is. Cirip-cirip. A kislány fejénél újabb ciripilés. Egyre többen és egyre hangosabban zenéltek a kislány és a tücsök körül. A kis tücsköt olyan öröm járta át az ismerős hangok hallatán, hogy dalra fakadt a kislány mellkasán. A kislány bár már nagyon mosolygott, hiszen igaza lett, megmozdulni sem mert, nehogy elriassza a tücsköket. Ekkor hirtelen megérezte, hogy a mellkasára ugrik két nagyobb tücsök, a kis tücsök azonnal megfordult és meglátta a szüleit. Egy hatalmas szökkenéssel odaugrott hozzájuk és boldogan, hosszan összeölelkeztek. A kislány azt hitte, már el sem engedik egymást, amikor a kis tücsök kibontakozott anyukája és apukája öleléséből, és bocsánatot kért, amiért nem hallgatott rájuk és elszökött, megígérte, hogy ezentúl mindig megfogadja, amit mondanak neki. A szülei azon nyomban megbocsátottak a kis tücsöknek, és hálásan néztek a kislányra, aki meghatottan figyelte őket.

A kis tücsök a kislány felé fordult és ciripelni kezdett, anyukája és apukája is csatlakozott hozzá, majd minden körülöttük lévő tücsök is. Aznap este a legszebb tücsök muzsikát hallhatta, aki a mező közelében lakott. Mikor a dalnak vége lett, a kislány és a tücsök úgy búcsúztak el egymástól, hogy holnap napnyugtakor újra találkoznak, éppen itt, a nagy tölgyfától a patak felé fordulva a margaréta mezőn, a domb tetején….

Jó éjszakát Kincsem! Holnap találkozunk!

Puszilunk, Apa és Anya!

 depositphotos_160885934-stock-video-beautiful-little-girl-in-the.jpg

(Kép forrása: kepek.4ever.eu)

-------------------------------------------- x x x --------------------------------------------

Szerzői jognyilatkozat

A Mesél Anya blog üzemeltetője a weboldal bármely részének másolásával, terjesztésével, a benne megjelent adatok elektronikus tárolásával és feldolgozásával kapcsolatos minden jogot fenntart.
A meselanya.blog.hu weboldalon megjelent minden szerzői mű (videó, kép-fotó, hang, táblázat, grafika, cikk és szöveges tartalom) szerzői jogi védelem alatt állnak, azoknak - a személyes használatot meghaladó mértékű - bármilyen formában történő felhasználása kizárólag a szerző kifejezett erre vonatkozó írásos engedélyével tehető hozzáférhetővé, illetve másolható a nyilvánosság számára a sajtóban. Ez a nyilatkozat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 36.§ (2) bekezdésében foglaltak szerinti tiltó nyilatkozatnak minősül. 

1. Nem kell engedély az idézéshez. Az idézésnek azonban meg kell felelnie a vonatkozó törvények paragrafusainak. Idézés esetében – forrás megjelöléssel – kérünk rámutatni (link elhelyezése) a portál megfelelő oldalára.

2. A tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, de a tartalmi és formai alkotórészei közlési engedély esetén sem változtathatók meg és nem használhatók fel a honlap tartalmától eltérő célra.

3. Tilos a honlap tartalmát akár nyílt, akár zárt adatbázisba lementeni.

4. Tilos a honlap tartalmát kereskedelmi célra felhasználni, vagy azt kereskedelmi céllal terjeszteni.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a fentiekben részletezett feltételeitől eltérően és/vagy azokat sértően használt szerzői jogok, polgárjogi és büntetőjogi következményeket vonnak maguk után. 

A bejegyzés trackback címe:

https://meselanya.blog.hu/api/trackback/id/tr314090369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása