Mesél Anya

Mesél Anya

Szilvi mese - Az ebédlőasztalnál

2018. július 12. - MesélAnya
  • Apa: Kicsim, kérlek, ülj le rendesen, míg eszel! - látszik, hogy kezd elfogyni a türelme
  • Kicsi: 1 másodpercig nyugodtan marad, aztán megint oldalra csúszik a popsija, és a lába már félig lelóg. Tudom, hogy mindjárt feláll és eszébe jut valami, amit ebéd közben meg akar mutatni.
  • Én: Meséltem már Szilviről Neked? - kérdezem tőle, rögtön megáll a mozgolódásban, és rám néz, a villára felszúr egy falatot és figyel - Tudod, Szilviről, aki ebéd közben folyton mocorgott, játszott meg szaladgált. - tudom, hogy ő nem szaladgál, ezért direkt sarkítok.
  • Kicsi: Nem meséltél! Elmeséled?
  • Én: Persze! - kacsintok, megigazítom a székét, a lábait :) és amíg mesélek, eszik csendesen, és figyel.

 Szilvi körülbelül olyan idős, mint Te, nagyon aranyos, cserfes kislány, de az ebédlőasztalnál valahogy sosem tud nyugton maradni. Már a szájában az étel, amikor eszébe jut valami, feláll és odaviszi az asztalhoz. Teli szájjal mutatja a szüleinek, hogy működik a kiselemes játéka, és hiába kérik, hogy üljön le, egye meg az ételt, majd utána játszanak, Szilvi egy percig talán még figyel, utána megint rögtön feláll.

- Szilvikém, még baj lesz ebből. - inti anyukája egyik alkalommal kedvesen.

Szilvi, mintha meg sem hallaná. Bekap még egy falatot, felcsillan a szeme, eszébe jut, hogy tegnap az ovival voltak a mozdonykiállításon, és körberohan az asztal körül, mint egy kismozdony, még sihuhuzik is a közben, és a kezét is úgy mozgatja, mintha egy régi gőzmozdony lenne.

Aztán hirtelen megáll és köhögni kezd. Nagyon köhög.

- Kicsim, félrenyeltél?! - aggódik anyukája, kocogtatja finoman a hátát, de nem sokat segít.

Szilvi arca már vörös, csak nem akar az a falat odajutni, ahova kellene. Szilvi anyukája most már pánikba esik, látja, hogy semmi nem segít, a kislánya egyre rosszabbul van, fulladozik, végül hívja a mentőket. A gyerekmentőbe csak a kislány szállhat be, Szilvi anyukája kocsival kíséri a mentőautót a kórházig. 

A mentőautóban javul Szilvi állapota, de nagyon hiányzik az anyukája és még mindig komoly veszélynek van kitéve a tüdeje, mert nem tudni, hogy a félrenyelt falatból nem jutott-e egy kicsi oda is.

Szilvinek a kórházban kell maradni, megfigyelik. Eleinte úgy tűnik, hogy a műtét elkerülhetetlen, de végül nem kerül rá sor. 1 hét múlva Szilvi hazamehet anyukájával.

Egy kedves Doktornéni vizsgálja meg őt az utolsó napon, akinek őszintén megfogadja, hogy soha többé nem szaladgál evés közben, nem foglalkozik mással, és csak az ételre figyel. A Doktornéni jóságosan bólint, és látszik, hogy hisz is Szilvinek.

Szilvi ezentúl tényleg nyugodtan ül az asztalnál, és azt veszi észre, hogy az ígéretét nem is nehéz betartania, mert Anya nagyon finomakat főz, és beszélgetni azért lehet egy-egy elfogyasztott falat után! :)

raisehealthyeatersinthenewyear.jpg

(kép forrása: www.eatright.org)

-------------------------------------------- x x x --------------------------------------------

Szerzői jognyilatkozat

A Mesél Anya blog üzemeltetője a weboldal bármely részének másolásával, terjesztésével, a benne megjelent adatok elektronikus tárolásával és feldolgozásával kapcsolatos minden jogot fenntart.
A meselanya.blog.hu weboldalon megjelent minden szerzői mű (videó, kép-fotó, hang, táblázat, grafika, cikk és szöveges tartalom) szerzői jogi védelem alatt állnak, azoknak - a személyes használatot meghaladó mértékű - bármilyen formában történő felhasználása kizárólag a szerző kifejezett erre vonatkozó írásos engedélyével tehető hozzáférhetővé, illetve másolható a nyilvánosság számára a sajtóban. Ez a nyilatkozat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 36.§ (2) bekezdésében foglaltak szerinti tiltó nyilatkozatnak minősül. 

1. Nem kell engedély az idézéshez. Az idézésnek azonban meg kell felelnie a vonatkozó törvények paragrafusainak. Idézés esetében – forrás megjelöléssel – kérünk rámutatni (link elhelyezése) a portál megfelelő oldalára.

2. A tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, de a tartalmi és formai alkotórészei közlési engedély esetén sem változtathatók meg és nem használhatók fel a honlap tartalmától eltérő célra.

3. Tilos a honlap tartalmát akár nyílt, akár zárt adatbázisba lementeni.

4. Tilos a honlap tartalmát kereskedelmi célra felhasználni, vagy azt kereskedelmi céllal terjeszteni.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a fentiekben részletezett feltételeitől eltérően és/vagy azokat sértően használt szerzői jogok, polgárjogi és büntetőjogi következményeket vonnak maguk után. 

A bejegyzés trackback címe:

https://meselanya.blog.hu/api/trackback/id/tr3414108649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása